Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enkel sanning om Sunny Beach

Annons

Angående den senaste tidens prat om skräcksemestrarna i Sunny Beach, kan jag berätta att jag var nyligen där själv, tonåring och festsugen. Det var verkligen jätteroligt. Fest från tidig kväll till soluppgången följande morgon. Och visst var det livat, många berusade personer och stökiga hotellgäster som näckade i hotellpoolen varje morgon.

Det är sanningen, okej.

Men sedan kommer man hem till Sverige och läser att svenska tjejer hetsas till sex och så vidare. Löjligt, är min första tanke, löjligt att tro att de "tvingas" att ta av sig kläder och supa sig redlöst fulla. Den som har varit på Sunny Beach vet mycket väl hur många barer som kantrar gatorna. Vilken valmöjlighet som finns. Du kan mycket väl supa och festa på en lugnare bar, lika gärna som du kan festa loss ordentligt på till exempel Grabbarna bus.

Så när tappade unga svenska tjejer förmågan att själva bestämma vart man ska gå, och om man ska festa överhuvud taget? För om det finns tjejer som inte klarar av trycket, så ligger ju inte problemet längre på Sunny Beach utan tjejernas självkänsla, och den kan väl knappast ett charterföretag stå för. Låt oss bara erkänna sanningen som den är, att de här tjejerna faktiskt tycker det är roligt att släppa loss och vara lite galen. Att slippa leva så retuscherat för en stund.

Att slippa bli iakttagen av folk man känner hela tiden, och behöva spela en roll för sin omgivning. Inse att era döttrar och söner också vill släppa loss ibland, acceptera det i stället för att lägga en mörk skugga över något så soligt och roligt som Sunny Beach.

Elin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons