Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enkel fråga om bensinskatt

Annons

I valrörelsen så for Rolf Gunnarsson och andra moderater runt och propagerade för sänkt bensinskatt. Men någon förändring i det index som styr bensinskatten ägde inte rum. Finansminister Anders Borg gav efter valet besked om att det inte var aktuellt. Möjligen till stor förtret för Gunnarsson.

Nu går miljöminister Andreas Carlgren, som inte bara ser sig som centerpartist utan också "hela alliansens" miljöminister, ut och säger att ett förslag om höjd bensinskatt är på gång.

Vad säger Gunnarsson om det? Och vad säger de kristdemokrater som vid cruisingen i Borlänge före valet 2006 delade ut lappar med krav på sänkt bensinskatt?

Jag har nu i en så kallad enkel fråga till finansminister Anders Borg undrat hur regeringen ska klara ut trovärdigheten i sitt budskap när man jämför vad som gällde före valet mot vad som sägs i dag . Det som ska bli intressant att se vad han svarar. Det kanske till och med Gunnarsson tycker.

I väntan på svaret så kan jag bara konstatera att det från den 1 juli blivit en höjning av trafikförsäkringspremien med 32 procent. Det är en effekt av högerregeringens politik som drabbar både mc-åkare och bilister negativt.

Peter Hultqvist (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons