Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitidrott ger goda effekter

Annons

Signaturen "S-rebeller" är ständigt kritisk till Skid-VM. Men jag är övertygad om att elitidrott leder fram till motionsidrott. Se till exempel på Stenmarkepoken! Det är klart att det leder till något hälsosamt. Besök Sörskog en lördag och se 100-tals föräldrar som åker skidor med sina barn. Detta i sin tur leder till friskvård som i sin tur leder fram till mindre vårdkostnader i slutänden, mindre vandalism, drogberoende i samhället med mera.

Tänk på att verksamheter typ bibliotek, städning av stadskärnan, vård av parker, subventionering av busslinjer kostar oavsett om du inte skräpar ned eller lånar böcker. Summan 550 miljoner som nämns är inte relevant i detta sammanhang. Kanske kommer planerna på Södra centrum realiseras tidigare till förmån för alla? Räkna med 80 miljoner istället.

Dela det med 50 000 innevånare fördelat på fem år. Det blir 320 kronor. VM 2015 lockar fler nyfikna turister till Falun 2-3 år före och 2-3 år efter. Om vi har en positiv samsyn om detta VM-projekt kan det gå med plus i slutänden.

65+

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons