Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eliten gynnas

Annons

Kommentar till Rolf Gunnarsson, den 2 augusti

Rolf Gunnarsson har faktiskt helt rätt angående sponsorpengarna från landstinget till Dalateatern. Men det bör också i sanningens namn sägas vilka grupper som gynnas mest av denna sponsring. Inte är det de mest lågavlönade och fattigpensionärer som måste vända på slantarna för att få det att gå runt som gynnas. Mest är det folk som har råd att betala sina teaterbesök utan subventioner.

Ändå finns det tusentals som av hela sitt hjärta skulle vilja se många av de uppsättningar som görs under bara en säsong. Kulturutbudet, vare sig det gäller teater, museer eller i bokform, tycks vara förbehållet de välsituerade i dagens samhälle. Naturligtvis är vård och omsorg landstingets primära uppgift. Därför låter det avskräckande när RG upplyser om att sponsringen uppgår till 1 070 kronor per såld biljett. Därför ligger slutsatsen nära till hands att det trots detta är för dyrt för många att gå på teatern.

Men alliansregeringens återinförande av inträde på museer, bort med En bok för alla och så vidare blir kanske inte så lätt att förklara för en lästörstande allmänhet som inte har råd att köpa annat än pocketböcker, skrivna av deckarförfattare som ju är högsta mode just nu. Tacka vet jag ABF som en gång i tiden körde ut sina boklådor till avlägsna skogsbyar utan ett öres kostnad. Ur led är tiden!

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons