Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr shoppingresa till Falun

Annons

Tisdagen 6 december fick jag mitt livs första parkeringsbot efter mer än 40 års bilkörning. Det svider ekonomiskt men framför allt mentalt.

Besökte Falun för att julhandla och uppsökte Tiskens gratisparkering, dels för jag hade ont om mynt och framför allt för att slippa stressen med att fylla på parkeringsautomaten.

Vid Tisken var det proppfullt, inget ledigt, och flera med mig cirkulerade och väntade. I direkt förlängning av parkeringen finns det en oasfalterad remsa där ett tiotal bilar stod snyggt parkerade. Med viss tvekan ställde även jag mig där och fler fyllde på. Jag tittade noga efter skyltar med parkeringsförbud, men inga fanns. Frågade till och med "grannen" om det var okej.

Vid återkomsten till parkeringen var samtliga bilar lappade! Om parkeringen varit avgiftsbelagd eller bilarna stått i vägen hade jag och flera andra med mig förstått och accepterat.

Jag är övertygad om att detta inte var första och tyvärr inte heller sista gången detta hände. Extrainkomsten för Falu kommun torde bli omkring 7 000 kronor.

Varför sätter man inte upp en skylt om p-förbud?

Barbro Lindblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons