Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dumhetens skördar (del 2)

Annons

I dagens läge med svåra konkurrensproblem inom järnhantering, ABB och verkstadsindustrin, behöver alla tänkbara tillgångar utnyttjas för att skapa optimala förutsättningar och då kommer kommunernas status in i bilden. Skatterna och samhällsservicen måste anpassas med lägsta möjliga skatter och maximal service och då måste de kommunala administrationskostnaderna minimeras.

Ludvika har i dag en chefsuppsättning som ledigt borde klara en dubbelt så stor kommun och det håller inte längre med nuvarande lönelägen. Länsstyrelsen på 60-talet såg och förstod de här problemen, men tanterna i nuvarande länsstyrelse har nog ingen aning om de verkliga problemen, när de ska företräda regionen inför regeringen.

En sammanläggning ger en tätortssamling på 34 000 - 40 000 invånare och inom regionen 50 000 - 60 000. det kan vara något att komma med i EU-sammanhang. Området mellan Ludvika och Smedjebacken är också en öppen härlig bergslagsnatur med goda kommunikationer och inriktning mot den folkrika Mälardalen. Det är väl lämpat för framtida exploatering både för industri, bostads- och fritidsverksamheter och det är hög tid att vakna ur bypolitikens törnrosasömn

Arne Jansson

Fotnot:

Del 1 av denna insändare publicerades i gårdagens tidning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons