Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har fel Bo Berggren

Annons

Bo Berggren, din debattartikel började i storregionfrågan, men mynnade ut i gnäll om att Högskolan visst borde läggas ned i Borlänge, även fast hundratals investerade miljoner skulle bli bortkastade liksom allt som hunnit byggas upp i just Borlänge, till stor del med kommunens aktiva stöd.

Du har fel. Högskolan Dalarna kommer inte och är inte tänkt att bli som Uppsalas, Lunds eller Stockholms och konkurrera med storlek. Det är en regional högskola för regionala behov - medborgarnas och näringslivets.

Universitet med ökad forskning på sikt, ja gärna - men till exempel genom samarbete med Högskolan i Gävle, de tankarna fanns ju innan nuvarande rektorn och hennes kannibalisering kom. (Frågan är förstås om rektor hunnit förstöra så mycket att ingen vågar sig på ett sådant parasiterande samarbete).

Och en sak - om nu samlad högskola var så viktig - varför har rektor och styrelse mest satsat på distansutbildningar, "med säte i Falun"?

Sammanfattningsvis, föreslår att berörda accepterar regeringens helt logiska beslut och att lokalisering inte är en detaljfråga som högskolan själv råder över. Och slutar låta mer energi gå till spillo utan i stället börjar arbeta för högskolans och Dalarnas bästa!

Avför kannibaliseringen på högskolan och börja arbeta konstruktivt för Dalarnas bästa!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons