Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskriminerande människosyn

Annons

Hur kan vi som medmänniskor tillåta den sittande borgliga alliansen men även den förra regeringen så ansvarslöst och totalt få avsäga sig sitt ansvar över våra (enligt Socialstyrelsen 17 800) hemlösa medborgare på ett så cyniskt sätt som sker i dag och skett under så lång tid? Det är inte klokt hur det hela ser ut och inte fungerar om man som utomstående orkar sätta sig in i ämnet eller sett när man själv varit "klient" eller ett "ärende" i hemlöshetskarusellen. Vad kan det vara för bakomliggande syften som driver de berörda politiker, tjänstemän och frivilligorganisationer att försvara alla dessa lögner och deras diskriminerande människosyn?

Hur kan alla dessa ofta så självgoda människor någonstans tro det enorma och snabbt växande samhällsproblemet med hemlösa människor ska kunna lösas eller ens minska om det inte finns egna integrerade hem att tillgå? Istället tros lösningen bestå i att de cirka 900 stycken i Sverige olika "frivilligorganisationer", privata aktörer och sociala myndigheter, som får i uppdrag att hjälpa hemlösa år efter år med mångmiljardbelopp utan några hem att göra det med?

Så det spelar ingen större roll vilken färg vinnarna har i valen i demokratins anda för de människorna som av en eller annan anledning i dag är eller blir utan eget hem. Det verkar finnas en konsensus hos alla partier att hemlösa människor är av en annan sort och därmed ska bo i för den "sorten" specialbyggda stora kaserner med dygnet runt bevakning.

Rolf Nilsson

ordförande i föreningen

Stockholms hemlösa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons