Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den värsta rappakaljan

Annons

Lördagen den 9 maj, inför fullmäktigemötet i landstinget har s, v, mp och Ken Swedenborg ett debattinlägg som även med landstingsmått mätt, utgör den värsta rappakalja som någonsin avlåtitis från det hållet. Varför inte fortsättningsvis överlåta till den för dyra pengar anställda kommunikationsstrategen (obs! landstingsnomenklatur) att försöka få ordning bland bokstäverna.

Bland 28 listade punkter skriver man:

* "En hälso- och sjukvård som är till för alla där behovet styr" Vad annars?

* "Gränsen mellan olika vårdnivåer ska inte märkas". Vad menas?

* "Tillgänglighet till vård i hela Dalarna". Är det så illa att vi inte har det nu?

* "Fortsätta stärka och utveckla närsjukvården". Fortsätta? Man har inte under de senaste tio åren ens lyckats lösa stafettläkeriet vid Ludvika Norra vc innebärande att många patienter inte träffat samma läkare en enda gång under tio år.

* "Rätten till högspecialiserad vård ska vara densamma var i länet man bor". Det måste väl vara en självklarhet redan nu. Jag erinrar om att de socialistiska vårdideologerna såg till att Falukliniken inte längre hade möjlighet att fortsätta verksamheten. Detta medförde förlust av kompetens och fördyrade resor och vårdkostnader för Landstinget Dalarna.

Och en verklig pärla bland allt trams:

* "Bra miljö är en förutsättning för god hälsa". Hur lång tid har det tagit att fundera ut ett så briljant konstaterande?

När jag tagit del av inlägget kom jag av någon anledning att tänka på tv-programmet Familjen Addams. Alltid något som fan sa när han fick se Åmål.

Bo Lindebert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons