Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den misslyckade demokratin (del 1)

Annons

"All offentlig makt utgår från folket" enligt regeringsförordningen, men varje tänkande och observant iakttagare inser att den blir alltmer relativ på grund av samhällsutvecklingen. När folkets representanter väljs genom kvoteringar frångår man grunderna för val av representanter och att den ena halvan av befolkningen bestämmer över den andra halvan under lång tid är inte naturligt och visar att det är något fel på systemet och felet finns hos väljarna själva.

Cirkusen inom landstinget visar hur demokratin kan missbrukas. "Land skall med lag byggas" men inte ens myndigheter följer lagarna konkret om det inte passar. "Frihet är det bästa ting" men lagarna reglerar hela livsföringen från vaggan till graven, svenskar måste vara särskilt opålitliga och de bryter dagligen mot lagar utan dåligt samvete och med minimal risk att straffas.

Det är ett slags frihet, men som sker på andras bekostnad. Rättsvården har humaniserats och minimerats med rättigheter, så att man kan ha ihjäl folk med mycket lindriga straff, om avsikten inte var att döda. Den offentliga förvaltningen kännetecknas av ständiga misstag, felbedömningar och felberäkningar och åtgärderna sätts alltid in, efter att något har hänt och påpekats av utomstående. Det saknas kunskap, utbildning och erfarenhet, men löner och ersättningar sätts som om alla hade toppkompetens. Det är ett enormt falskspel med samhället som insats, men folket anpassar sig.

Sverige är medlem i EU för dess fördelar men är inte berett att följa dess demokratiskt fattade beslut, om de strider mot egna speciella inskränkningar i individernas frihet.

Arne Jansson

Fotnot:

Del 2 av denna insändare publiceras i morgondagens tidning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons