Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt omdöme

Annons

Har ännu en av Reinfeldts ministrar ertappats med fingrarna i syltburken? Först var det handelsminister Borelius vars familj trots miljoninkomster varje år inte hade råd med en barnflicka utan medvetet valde att anställa med svarta pengar. Sedan kom kulturministern Stegö Chilò som ansåg sig ha rätt att avgiftsfuska. Med sina stora förmögenheter och höga inkomster verkade de leva i en helt annan värld än vi vanliga medborgare.

Därefter har Reinfeldt upprepade gånger försvarat Carl Bildt som inte anses jävig trots mycket stora privata ekonomiska intressen i bolag för vilka hans agerande som utrikesminister kan ha stor betydelse. Och nu har statsministern en arbetsmarknadsminister på halsen som kompetensbluffat.

Hur allvarligt är det att en minister har köpt sig en falsk akademisk titel i USA? Det är svårt att avgöra men nog visar det på dåligt omdöme att inte ta reda på vad man köper. En värdelös titel som det troligtvis är brottsligt att hänvisa till om han söker arbete i USA kan knappast vara en tillgång.

En regering som tar från de fattiga och ger till de rika, som gynnar män och missgynnar kvinnor, som inte vill ge medborgarna en andra möjlighet och drar in på alla former av vuxenutbildning. En regering som höjer avgifter särskilt för de svaga grupperna, försämrar ersättningarna i trygghetssystemen och säljer ut offentligt ägda fastigheter och bolag av princip kanske också ska ses som ett resultat av det dåliga omdöme som Reinfeldt rimligen måste ha ett visst ansvar för när det gäller de ovan nämnda personerna.

Jan Lindholm

miljöpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons