Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för jazzigt samarbete i sommar?

/

Annons

Jag har nu tittat på programmet för samtliga jazzkonserter som erbjuds här i Dalarna. Jag kan förstå att det är en begränsad ekonomi som gäller för dessa tre jazzklubbar och jag önskar dem lycka till med sin verksamhet.

Jag undrar, dock, om det är möjligt att dessa tre kan göra ett samarbete med att finansiera en stor konsert nu till sommaren. Med anledning av att fem giganter inom jazzen: Monk, Dizzy, Ella, Lena Horne och Buddy Rich fyller 100 år under 2017, borde det vara möjligt att göra en sommar konsert i samband med Musik Vid Siljan och kanske Dalhalla. Dessa fem legender är väl kända inom jazz och deras musik spelas än i dag av de flesta jazzmusiker.

Jag tror att intresse för att lyssna på den välkända musiken skulle vara stort om detta blev en verklighet till sommaren.

Vi får hoppas att det blir en fin konsert med Sandviken Big Band och några av landets bästa artister och musiker som kan hylla de fem giganterna inom jazzen. Jag vill gärna se trummisen i Sandviken Big Band ösa loss under en hyllning till The One and Only: Buddy Rich! Han är mycket bra!

Andreas Ulanowsky

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons