Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att sätta hårt mot hårt vad gäller tjuvjakt

Svar på tal

Annons

I sitt svar till insändaren Ulrik angående vad Jägareförbundet gör för att förhindra den välorganiserad tjuvjakt på varg som pågår svarar Jägareförbundet Dalarnas ordförande Thomas Björklund att de tar starkt avstånd från alla former av illegal jakt.

Detta ifrågasätter jag starkt. Ännu har jag inte sett ett enda agerande från förbundets sida mer än tomma ord. Att skylla på att rovdjursförvaltningen inte är tillfredsställande för jägarna är rena rama sandlådenivån på argument. Det håller inte och är definitivt inte rätt väg att gå om man nu vill hävda sina kunskaper inom det ekologiska systemet.

En ordförande i en del av Sveriges största jägarorganisation kräver jag ska sätta hårt mot hårt för att stoppa denna fruktansvärda kriminalitet. Anmäl varenda misstanke om brott, samarbeta med polis och andra myndigheter, gå ut i media, sätt pris på tips om tjuvjakt, ta vara på den insiderinformation ni får tillgång till och framförallt ta bort minst två ur den egna kvoten ni är tilldelade på vargjakt när påträffad avliden varg bevisligen har dödats på grund av mänsklig aktivitet.

Då kanske till om med jag börjar respektera er som förvaltare av svensk viltvård.

MG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons