Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet minskar klyftorna

Annons

Svar till Sven Blom, den 26 juli

För att det över huvud taget ska finnas några pengar att fördela var den viktigaste uppgiften för alliansregeringen att åter få människor i arbete. Ungdomsarbetslösheten är halverad och vi har den lägsta arbetslösheten på 16 år.

Regeringens nya jobbskatteavdrag och årets lönerörelse har gett en undersköterska dubbelt så stort tillskott i plånboken. Många kombinerar deltidsjordbruk med jobb inom vården så den förändringen kommer många landsbygdsbor till nytta. Centerpartiet arbetar också hårt för högre garantipension, för att förbättra villkoren för de pensionärer som har den sämsta ekonomin.

För centerpartiet är det självklart att ta till vara den kraft som finns på landsbygden och använda den som en motor för hela landet. 35 miljarder kronor kommer de närmaste sju åren att satsas på att öka förutsättningarna för livskraft och tillväxt i alla delar av landet. Därtill har regeringen tagit initiativ till att minska regelbördan för företag med 25 procent, vilket har efterfrågats av många småföretag inte minst på landsbygden.

För oss i centerpartiet är det självklart att satsningar måste göras utanför storstadsregionerna. Den satsning regeringen gjort på miljöbilspremien har bidragit till att försäljningen av miljöbilar nu är rekordstor. Och även om många inte har råd att köpa ny bil så bidrar detta till att det på sikt kommer att finnas många begagnade miljöbilar ute på marknaden.

I centerpartiet fortsätter vi jobba för ett företagsamt, tryggt och grönt Sverige.

Lena Reyier-Ingman

ordförande i

centerpartiet Dalarna

Kenneth Johansson

riksdagsman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons