Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på ledarskap - inte pengar

Annons

I början när den reslige psykologen från Texas var med i Oprah var jag skeptisk. Ansåg att han var en tvättäkta besserwisser. Men nu tycker jag faktiskt att karln har sina poänger. För vi gör ständigt saker som inte fungerar. Om och om igen. Och vi är mästare på att hitta ursäkter.

Därför har jag svårt att köpa resonemanget om att kommunen på grund av brist på pengar inte kan se till att hålla vår stad ren och fin.

Firade midsommarafton i Mora, dagen efter strosad jag runt i centrum, klockan var 12:30 och jag letade skräp förgäves. Gräsmattorna var nyklippta och alla häckar likaså. De svarta papperskorgarna av gjutjärn var utplacerade med jämna mellanrum. Och tömda.

Ringde upp min partikollega i Moras tekniska nämnd och frågade varför det fungerar där. Mora kommun styrs av s och c: "Vi prioriterar skötseln för att folk ska trivas och lockas hit, vi ställer även höga krav på dem som utför jobbet."

Det vill säga kommunens bolag, Morastrand AB.

Är det fult att ställa krav i Ludvika, eller är det för obekvämt? Som enmansföretagare ställer mina uppdragsgivare höga krav på mig i mitt arbete. Utför jag inte jobbet inom tidsramen och på ett korrekt sätt mister jag uppdragsgivaren. Ser absolut inget fel i det.

För två år sedan bodde jag i en lägenhet på Engelbrektsgatan. Utanför vardagsrumsfönstret såg jag ut mot den stora blomsterplanteringen som står mellan Telia och BK:s. Runt muren växte ogräs och det var allmänt skräpigt. En morgon kom en minibuss från tekniska kontoret och fyra personer hoppade ut.

En person höll i slangen och började vattna blommorna, en stod två meter bakom och håll upp samma slang. En rökte och tittade i skyltfönstret, en stod och pratade med en bekant och en femte satt kvar i bilen. 20 minuter senare åkte ekipaget och lämnade efter sig såväl ogräs som skräp.

Det finns enligt min åsikt ingen ursäkt för ett sådant beteende när du är ute och representerar kommunen. Alltså, det som görs i dag fungerar inte. Enligt min mening handlar det inte om brist på pengar utan om ledarskap och invanda beteenden.

När ett beteende blir automatiskt slutar du att vara uppmärksam på förhållandet mellan orsak och verkan i beteendesammanhanget. Det beteende du väljer skapar det resultat du får. Därför måste vi ansvariga politiker och tjänstemän ta på oss ansvaret och bli tydligare.

Jag vill att vi:

* Åtgärdar det som är eftersatt innan vi påbörjar nya projekt.

* Sätter upp distinkta mål, med uppföljning hela vägen ut i verkligheten!

* Delegerar ansvar som ger människor möjlighet att växa i sin yrkesroll.

* Bildar arbetsgrupper med gruppledare som ansvara över "egna" områden och dagliga checklistor.

* Ser till att allt eftersatt inom området noteras, även om det inte "ligger på vårt bord".

* Inför rutiner där vi återkopplar allmänhetens synpunkter.

Som ledamot i tekniska nämnden kommer jag efter semestern att arbeta fram idéer på hur vi med den ekonomi vi har kan skapa ett finare Ludvika. Det finns positiva krafter över partigränserna som vill verka för ett bättre miljö vilket känns kanonbra.

Ha en skön sommar och håll Ludvika rent!

ANNIKA NILSSON,

är moderat kommunfullmäktigeledamot i Ludvika och hon är ersättare i kommunstyrelsen. Hon sitter också i tekniska nämnden marknadsgruppen, trafik- och lokalutskottet. naturvårdsberedningen, ungdomskommittén samt jämställdhetskommittén.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons