Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge inte särskilt hundvänligt

Annons

Jag tycker att Borlänge är en bra stad för övrigt, men när det kommer till hundvänligt då är Borlänge uselt! Och så fort man ens för-söker få tag i någon i Borlänge kommun så skickar de en vidare och vidare.

Jag och många mer hundägare får aldrig något svar varför det inte kan bättras för oss. De kan lägga ner en massa miljoner på att bygga en allé i stan men inte klippa gräset i hundgården på Bullermyren, varför? Hur svårt är det att skicka dit någon och trimma av allt högt gräs så man kan använda hundgården? Det kryllar av djur och fästingar där, och det är knott så man står inte ut att vara där i mer än fem minuter. Dessutom är det gegga över hela planen.

Det enda stället man kan stå på är på stigen, hur kul är det att leka med sin vän då? Eller ens ta i sin vän när den har sprungit där och rullat sig i geggan. De byggde nytt staket för något år sedan som redan är förstört, folk plockar inte upp efter sig, det kan jag förstå för vem vill gå i den där geggan och höga gräset för att plocka upp bajs?

Hundgården är så snuskig så man inte ens vill vara i närheten av den. Hundgården på Tjärna ängar är liten, men torr iallafall, men där växer gräset också och de kryllar av fästingar.

Om det ska vara koppeltvång så kan väl kommunen iallfall vara snäll och hålla efter de enda ställen som man får lov att ha sina hundar lösa på? Då kanske folk skulle släppa sina hundar där, så kan rastlösa hundar, som kan bli farliga, undvikas.

Sedan vill jag påpeka att det borde finnas mer hundlatriner. Man får gå flera kilometer för att hitta en latrin.

Så Borlänge komun, håll efter hundgårdardarna och sätt gärna in en lampa så vi kan leka med våra fyrbenta vänner dag som kväll. En önskan av många fyrbenta vänner med mattar och hussar i Borlänge komun!

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons