Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berövad all heder

Annons

Likt skotten i Sarajevo har skotten i Malungs ömtåliga skolvärld fallit. "Världskrig" har utbrutit. En lärare utpekas för övergrepp mot elever i sin klass, förtalas å det grövsta och får sparken (köps ut.) Detta för att han använt sig av allt för djärva och tillspetsade illustrationer i pedagogiskt syfte.

"Kidsen", av föräldrarna utrustade med "fotande" mobiltelefoner i 2 000 kronors klassen, tar chansen att fotografera den aktuelle läraren i en för honom icke klädsam situation. Nu får den annars så omhuldade integriteten abdikera till förmån för mörka krafter. Kriget är i full gång.

Massmedierna är inte sena att haka på. Drevet går. Dreglande nyhetshyenor med ondskefullt glimmande ögon forsätter att verkställa avrättningen i tidningar och tv medan en uthängd lärare avklädd och berövad heder och ära löper gatlopp till förtjusning för en ilsket skrikande pöbel. Vilken lärare vågar förövrigt efter detta använda sig av illustrerande pedagogik?

Han eller hon kan ju närsomhelst bli fotograferade av en missnöjd elev och via naiva föräldrar rapporteras till en svag rektor med skjutklar "piccadolver." Till berörda på "avrättningsfronten" vill jag citera diktarprästen Kaj Munk: "Begrav gärna sanningen, den uppstår iallafall efter tre dagar.

Sanningen segrar alltid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons