Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att samarbeta är att förebygga

Annons

Svar till Katarina Gustavsson och signaturen "Kicki"

Jag tror att alla människor i grunden vill väl. Varför skulle vi inte det? Hur kan någon tro, Kicki, till exempel, att vissa människor som kommer från en "annan kultur" skulle vara mera brottsbenägna än andra? När vi uttrycker oss på det sättet, visar det att vi har en bra bit kvar att vandra för att inse vårt eget ansvar och förstå sammanhangen.

Vill vi att vårt samhälle ska må bra krävs att alla hjälper till och stöttar på det sätt vi kan. Detta kan innebära att vi engagerar oss i någon form och att vi skaffar oss kunskap istället för att vi sprider vår egen rädsla och okunskap omkring oss.

När det gäller detta med våldtäkter och hur vi kan bli bättre på att förebygga, tror jag att det handlar om någonting större och betydligt djupare än att vi ser lösningen i information eller i andra människors skuld.

Så länge vi människor misstror varandra och inte ser likheterna, utan letar fel på våra medmänniskor, så länge kommer våldtäkterna och självklart även främlingsfientligheten att finnas kvar.

Claes Mankler

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons