Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återinför medicinakuten!

Annons

Ludvika sjukhus är ett kvalitativt och kostnadseffektivt sjukhus som har stor betydelse för patienterna i hela Dalarna. Sjukhuset har även stor betydelse för framtida utveckling av kommunen. Det händer mycket positivt i Dalarna och i Ludvika som kommer att skapa oss en bra framtid.

En viktig framtidsfråga är tillgång till en bra hälso- och sjukvård. Utan ett komplett akutsjukhus i Ludvika med förutsättningar att kunna leverera en god sjukvård, försvåras möjligheterna till utveckling av kommunen. Folkkampanjen för sjukvården kräver ovillkorligen besked från landstingsledningen hur man i framtiden säkerställer en effektiv akut- och intensivvård för Ludvikaborna, med de specialiteter och vårdplatser som detta kräver.

Vi kräver nu en plan för utveckling, inte avveckling, av Ludvika sjukhus. En plan som långsiktigt beskriver Ludvika sjukhus som en självklar resurs i sjukhusstrukturen för Dalarna. Vi har nu 40 procents överdödlighet i Ludvika för hjärtinfarkt enligt Socialstyrelsen. Det är hög tid att återinföra medicinakuten!

Ken Swedenborg (FfS)

partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons