Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetstidsförkortningen en tidsfråga

Annons

Snart kommer alla försämringar i kommunen att slå hårt. Inte minst mot oss i hemtjänsten. Det har redan satt sina spår. Jag kan förstå att man ska spara eftersom man inte kan leva på pengar man inte har. Men, jag retar mig just nu på att denna kommun under årens lopp bara har lovat pengar till både det ena och andra. Ja, i dag har vi facit. Vi får knappt behålla något som är bra.

Nu har baksmällan kommit. Det går i slutändan ut över dem som aldrig har bett om att få arbetstidsförkortning och individuellt schema men som har provat på detta under många år och tyckt att det har varit mycket bra. Det är ett sätt att underlätta arbetet.

Vi som jobbar i hemtjänsten har förstått att vi inte får behålla arbetstidsförkortningen. Det var bara en tidsfråga innan den försvinner. Och nu har den tiden kommit. Men jag trodde att individuellt schema, i systemet Frida, skulle vara kvar i alla grupper som fått det. Men nä, nu är detta också hotat. Det är för bedrövligt!

Varför satsar man i denna kommun på saker som man i slutändan inte får behålla iallafall? Det är rena lurendrejeriet! Satsa på sådan man vet att man kommer att få behålla! Det är mycket ärligare!

Det är bra lustigt. Vi betalar en av Sveriges högsta kommunalskatter men pengarna räcker inte iallafall. Då är det väl något som är fel? Vi i hemtjänsten överlever detta också, men nog är det bra bittert. Denna fråga är något som vi i den öppna hemtjänsten har undra över länge: Hur sjutton ska kommunen få folk att jobba i vården?

Ett argt och besviket

vårdbiträde i Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons