Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är valfrihet omodernt?

Annons

"Skrota kd:s vårdnadsbidrag", skrev Mona Sahlin i ett debattinlägg på SVD:s brännpunkt i onsdags. Mona struntar i vad över 60 procent av småbarnsföräldrarna vill. Uppenbarligen betyder inte denna breda önskan om mer flexibla lösningar för småbarnsföräldrar någonting för socialdemokraterna. Nej, kristdemokraternas idé om att erbjuda småbarnsföräldrar ett vårdnadsbidrag är för Mona Sahlin omodernt och bakåtsträvande. Är valfrihet omodernt?

Det är uppenbart att socialdemokraterna anser sig mer lämpade än småbarnsföräldrarna själva att fatta beslut om vad som är bäst för just deras barn. I sossarnas Utopia ska alla föräldrar jobba och alla barn ska gå på dagis. Men vi kristdemokrater vill något annat. Småbarnsåren går fort och kommer inte igen. Varför kan vi då inte låta föräldrarna själva bestämma hur de vill sköta sin barnomsorg?

Svenska barnfamiljer vill inte ha socialdemokraternas pekpinnepolitik. Undersökning efter undersökning visar att en majoritet av småbarnsfamiljer istället vill ha mer valfrihet i form av ett vårdnadsbidrag så att de själva kan avgöra vem som ska vårda deras barn och hur.

Varje timme och krona som vi satsar på våra småbarn, kommer så småningom ge resultat. Trygga och harmoniska barn är en investering! Låt föräldrarna själva avgöra vad som är bäst för just deras barn!

Sara Lindström

kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons