Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Nilsson har rätt

/
  • Syn för sägen. Kommunens chefer borde ta sig en titt på vad som händer, eller inte händer, anser insändarskribenten Iakttagaren.

Annons

Det är inte bristen på pengar som är orsaken till att Ludvika är dåligt städat. Det är mera beroende på bristen på arbetsledarskap och slöheten hos personalen som ska göra jobbet. Man behöver ju inte vara två personer för att hålla i en slang för bevattning. Ej heller bör man skicka ut personal som står och röker och en sitter och läser tidning medan två vattnar och en plockar skräp som man sedan lämnade kvar på platsen.

Det skulle nog inte skada om så kallade chefer oftare tog sig en titt på vad som händer och hur det ser ut i staden. Som exempel kan nämnas att vi är flera som sett att runt frukost- och middagsraster så står det bilar och lastmaskiner och går på tomgång. Vad jag vet är att det inte är tillåtet att köra på tomgång mer än i en minut men här kör de på tomgång halvtimmesvis.

Ringde då till kontoret som har hand om miljön och fick till svar att de skickat ut ett papper till berörda för två år sedan om detta. Chefen som jag talade med sade också att det är polisen som ska se till detta men de bryr sig inte. Dessutom trodde hon att tomgångskörningen kanske berodde på att man kanske inte skulle få igång latbilarna eller lastmaskinerna om de inte fick köras på tomgång. Var det på T-fordens tid hon lärde sig detta?

Anledningen till att saker och ting inte blir gjorda beror nog mest på att det finns för många betonghäckar som är chefer och har svårt för att lyfta sig från kontorsstolen annat än när "arbetstiden" är slut för dagen. Chefer och arbetsledare måste nog sätta fart på blåslamporna för att få något gjort med rimlig tidsåtgång.

Iakttagaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons