Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 nya poliser - ett glädjebesked!

Annons

I valet i fjol höst var det definitivt inte kul att vara sosse. Sämsta valet någonsin! Folkets dom var stenhård.

Sossarna kunde bara konstatera att partiets politik fick underkänt. Men nu kommer det att bli roligt igen för sossarna - i alla fall om man sitter och styr i polisstyrelsen i Dalarna, som sossarna gör. Under sossarnas styre av landet Sverige blev det ju uselt utfall på polissidan, antalet tjänster i Dalarna (räknat i helårstjänster) minskade.

Detta kallade sossarna (dåvarande justitieministern) för "den största satsningen någonsin på polisen. Sanningen och verkligheten var dock en annan. Det fick folket i Dalarna känna av och det fick sossarna i länet känna av även om man inte låtsades om detta och försökte krångla sig ur statistiken - genom att räkna på olika sätt.

Nu har polisledningen i Dalarna gladare besked att komma med. 150 nya poliser ska anställas i Dalarna de kommande tre åren. Kanske kan vi åter ha kravet att det ska finnas poliser på "gator och torg", i alla kommuner? Den här satsningen blir möjlig tack vara en storsatsning av den borgerliga alliansen.

Också att arbetslösheten i landet Sverige minskar tack vare en ny politik. Det borde glädja sossarna som fortfarande surar efter valförlusten. Det var en rätt bra rubrik som en kvällstidningskolumnist hade: "Sluta sura nu sossar och börja jobba".

Det går bara inte att alltid klaga på vad vi i alliansen gör, men att aldrig själva presentera några motförslag. Också det arbetssättet kommer tiden ikapp.

Rolf Gunnarsson (m)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons