Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: WPD vilseleder om vindkraften och Ripfjället

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

REPLIK: På insändaren ”Varför vilseleda allmänheten om Ripfjället?” av WPD:s vd Maria Röske den 30/11.

Röske säger att vindkraftsdrabbad miljö inte blir förstörd. Men vi är ett fiskande, jagande, bärplockande folk. Vi njuter av tystnad, stillhet och mörk natthimmel. Vi har i generationer levt fäbodliv. Vi träffas inte på caféer, vi åker till fäboden eller tar skotern ut på sjön och fiskar. För oss är vindkraft på Ripfjället förstörd miljö.

Hon säger att WPD betalar återställningen om 40 år. Hur vet hon det? Hon har försäkrat sig om rätten att sälja eller ge bort parken till vem som helst när som helst. Endast en aktör är garanterat kvar när verken ska ner: markägaren.

Hon kallar 1,5 miljon ”mycket väl tilltagen säkerhet” som WPD ”valt” att avsätta för nedmontering. Hon tyckte också att 300 000 var väl tilltaget innan vi tvingade upp summan genom att bråka. Men inte heller 1,5 miljoner/verk räcker.

Hon sa i tv-programmet ”Sverige möts” att det bara behövs 4 000 verk i Sverige. Vi hade redan i fjol 4 200 verk. Hon påstår att vår kommun ”hela tiden varit öppna med att avtalet tecknats och redovisat detta” när vi alla vet att det är lögn.

Invånare i Malung-Sälen: Läs på, genomskåda WPD, kräv stopp för planerna!

Arne Söderbäck, ordförande i Föreningen Nej till vindkraft på Ripfjället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare