Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vrålet från Kvarnsveden!

 
Nedläggningen av Kvarnsvedens pappersbruk
Visa alla artiklar

I 121 år har folk i Kvarnsveden slitit för Stora Ensos ägare. Kvarnsvedens Pappersbruk har varit ett flaggskepp och vinstmaskin i Stora Kopparbergs Bergslag och senare Stora Enso.

Förra året gjorde man över sex miljarder i vinst i koncernen. Nu proklamerar bolaget att bruket ska läggas ned – redan i år!

På måndag startar MLB-förhandlingarna med facken. De måste ge resultat! Facken med Pappers i spetsen ska ges respekt och få möjligheter att se över befintlig verksamhet i första hand och därefter eventuell utveckling av framtida nya jobb, med Stora Ensos resurser i ryggen. Gör verklighet av den svenska modellen, där arbetsgivare och fackföreningar gemensamt förhandlar, hittar lösningar och slår vakt om jobb och sysselsättning.

S-föreningen i Kvarnsveden stöttar till 100 procent de fackföreningar som på måndag ska träffa Stora Ensos ledning. Vi vet att vi pratar för alla som bor i vårt fina samhälle. Vi vet att ni har kraft, kompetens och kunskap för att hitta lösningar för en fortsatt och framtida bra utveckling i Kvarnsveden och i Borlänge. Och det är naturligtvis många, många fler människor runt om i Sverige som är beroende av vad som händer här. Men det måste ges tid och resurser! Då måste Stora Enso ta ett mycket större ansvar än vad man hittills gjort.

Vi vill vråla ut vårt stöd till er! Men vi vill också vråla ut till Stora Enso: nu räcker det inte med diagram och siffror om en vikande marknad – nu ska de ”gamla” vinsterna användas till nytänkande och investeringar för framtidstro och innovationer i Kvarnsveden!

S-föreningen i Kvarnsveden/Ola Brossberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare