Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Visst hat klassas aldrig någonsin som hat

På ledarsidan i Borlänge Tidning (210403) ges stort utrymme åt en hatfylld ledare som tillåts beklaga sig över både SD- pensionärer som ”vill ha svenska rappare, infödda blågulingar minst av fjärde generationen” för att i stället hylla den enda som enligt skribenten har sagt sanningen om sverigedemokraterna nämligen Peter Hultqvist.

Det han gjorde var att nedvärdera en femtedel av Sveriges befolkning och jämföra dem med grisar. Sådana sanningar är så låga att absolut inte borde torgföras av en försvarsminister som skall företräda en arme där uppemot en femtedel kan bestå av sverigedemokrater eller i vart fall sverigevänner men det tycks vare sig han själv eller ledarskribenten begripa.

Nej, att smutskasta har blivit på modet och uppenbarligen har vissa svårt att leva upp till sitt eget ofta upprepade mantra där man förordar ”alla människors lika värde”. I den värdegrunden är det helt uppenbart att inte sverigedemokraterna hör hemma.

Skall vi verkligen ha ett så infantilt och polariserat debattklimat precis som i det statliga etermediet även i lokalpressen ända fram till valet?

Besviken Pensionär

SVAR DIREKT:

Det var väldigt tydligt att min text på ledarsidan var en fiktiv berättelse – en novell som jag hoppades skulle mana till eftertanke om fördelningen av covid-vaccin. Vem ska gå före och varför? Jag skrev om både sopgubbar och filosofer och många andra människor, inte bara om invandrare och sverigedemokrater.

Det är fint att vara Sverigevän men det är också fint att vara nyfiken på människor från andra kulturer och inte döma dem rakt av bara för att de är till exempel muslimer. Alla är olika och det gäller även sverigedemokrater. Du läste min text med dina glasögon, andra har nog läst den på annat sätt.

Hur som helst så tackar jag för debatten och det är alltid bra med engagerade människor.

Johanna Nilsson

Socialliberal författare från Skräddarbacken och återkommande gästskribent på Borlänge Tidnings ledarsida.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare