Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vindkraftsutbyggnad skapar visst jobb för lokala företag

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

Vindkraftsutbyggnaden skapar jobb för många olika företag, även lokala. Det är vårt företag ett levande bevis för. CD entreprenad (numera Kewab) har varit med och byggt vindparker runt om i landet i nästan 15 år och vi vet vad vi pratar om.

Mer vindkraft i Malung-Sälens kommun gynnar alla, inte bara vårt företag. Det blir mer jobb till oss som bor här, företagen kan växa och det kanske locka hem fler ungdomar som flyttat ut.

Det pratas om att de arbetstillfällen som skapas när vindkraften byggs ut bara går till utländska företag och ”importerad arbetskraft”. Vi vet att det är fel. Vi vet också att företag som tillverkar och monterar verken kommer från andra länder, och att de har personal på plats under byggnationen. Det vet vi eftersom det är dem vi samarbetar med under anläggningsfasen. Det är inte konstigare än att olika företag från byggbranschen från olika platser bygger flygplatser, hotell och stugbyar.

Vår erfarenhet är att de lokala leverantörerna är väldigt viktiga när vi befinner oss runtom i landet, och att det även är en bra inkörsport för entreprenörer att fylla en lokal funktion. Samarbeten fortsätter ju mellan olika parter även efter att specifika projekt har avslutats. Exempelvis så har CD fortsatt ansvara för underhållet, både sommar och vintertid, för Korpfjället och Rämsberget. Det är alltså inte bara under byggnationen som arbetstillfällen skapas utan även under den fortsatta driften.

När det byggs vindkraft i Malung-Sälens kommun vill vårt företag självklart vara med.

Christer Dalmans, Malung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare