Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill vi få en trygg miljö som ger arbetsro så behöver vi fler vuxna i skolan

Annons

Det är inte vilseledande att påstå att SD vill sänka lönerna för Sveriges lärare. I ert budgetförslag fanns ett förslag på sänkning av lärarlönerna på 2670 miljoner kronor. Det hade inneburit sänkta löner för tiotusentals lärare.

Att ha en rimlig löneutveckling är ett sätt att locka fler till läraryrket. Att ha en karriärväg (förutom att bli chef) är också viktigt. Med förstelärarsystemet så finns nu möjlighet för lärare som vill fördjupa sig i olika delar av undervisningen samt ge stöttning och stöd till sina kollegor. Jag hade själv nyligen förmånen att träffa flera förstelärare på Kristinegymnasiet i Falun och blev både glad och imponerad över deras arbete och hur det bidrog till att utveckla skolan samt stärka lärarnas profession.

Det är intressant att ni inte har problem med era partikamraters beslut i olika kommuner att ta bort gratis skollunch.

Ni ställer frågan hur vi ser på trygghet och studiero i skolan.

Vill vi få en trygg miljö som ger arbetsro så behöver vi fler vuxna i skolan, inte färre. Det var därför vi hade förslag på ytterligare 60 miljoner till skolorna under en treårsperiod. Det var SD som tillsammans med alliansen röstade ner detta förslag.

Det var därför vi S med V och MP krävde att skolorna inte skulle drabbas av besparingen på två procent för 2020. Och det var SD som tillsammans med alliansen röstade ner vårt förslag. Ett beslut som nu innebär att man börjar dra ner på personal på våra skolor.

Berit Fredricsson (S)

Andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare