Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vill att miljön hanteras på ett korrekt sätt i Fredriksberg

Ludvika kommun håller på att täcka över två stora tippar i Fredriksberg, Krokåsen och Pellahea. Jag är så pass gammal att jag har sett vad som tippats där genom åren, till exempel kvicksilver och oljor med mera.

Jag vet att sådana miljöhot ska behandlas på ett annat sätt om man läser naturvårdsverkets regler. Jag och en massa andra människor i bygden vill att detta görs om på ett korrekt sätt. Detta kommer på sikt att förstöra en hel del för kommande generationer av djur och människor.

Dessutom ska den gamla fabriken också rivas – hur ska miljön behandlas där?

En ursäfsing

Svar direkt: Båda tipparna har undersökts av konsulter och visar att spridningen av föroreningar från tipparna är begränsade. De planerade åtgärderna är baserade utifrån detta med avskärmande diken och 1-meterstäckning med anläggningsjord.

Gällande det gamla industriområdet i Fredriksberg då är det mer avancerade åtgärder på gång där Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är huvudman och Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet.

Jacob Holgersson, Miljösamordnare och Göran Eriksson Miljöchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare