Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vilken domstol dömer kyrkan?

Annons

Stiftsjägmästare Erik Ling, ja, trycket att ställa om samhället för att minska klimatpåverkan har stigit en del beslutsfattare åt huvudet så till den milda grad att man förstör livsmiljön för andra. Den yngre generationen måste i sin iver att ställa om miljön ta hänsyn till sitt kulturarv och se till så att inte närmiljön ödeläggs.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan borde skämmas

Den lagstadgade tillståndsprocessen har i det här fallet inte fungerat. Jag har i flera överklaganden ifrågasatt fågelinventeringen och erbjudit mig att för egna pengar bekosta en seriös sådan, där vi har lokal kännedom om naturresurserna. Man har i miljötillståndet inte heller tagit hänsyn till några andra fäbodar än min.

Det här berör även Norra Sjörisberget, Nyhusen, Tranuberget, Hålia, Brändberget, Byxångsselen. Älgsjöselen och Holselen. Att det finns flera andra fäbodar inom några kilometers radie är ingenting Dala vind eller domstolarna tagit hänsyn till. Men vilken domstol dömer kyrkan? Det är väl bara vår herre som kan fälla utslag här?

Ett är säkert, jägmästare Ling, om Svenska kyrkan ödelägger lugnet och tystnaden vid Malungsbornas fäbodar kommer domen att bli hård, då kommer betydelsen av kyrkans lokala verksamhet att väga lätt.

Per Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare