Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilka politiker i Falun tar matchen om skolan?

Annons

Det stundar val i Falu kommun och politiker trängs om utrymme i debatten. Klimatkrisen förstås med all respekt. Sen är det  åldringsvård, trafikleder, fler poliser och så ska regementet återöppnas. Jag ställer frågan, vad med skolan då?

Det är larm om lärarbrist i landet och inget tyder på en vändning. För få utbildas, för många lämnar skolan och Falun drabbas lika hårt som andra. Hela 30 procent av undervisning i grundskolan sker av outbildade och det tenderar att öka. 65 000 utbildade saknas idag i landet – lärare, förskollärare och skolledare. Utbildade lärare är bristvara och vill Falu kommun försäkra sig om tillgång av dessa så gäller politiska prioriteringar med satsningar på skolan. Man måste öka attraktiviteten och konkurrera om lärarna med syfte till en bättre skola, genväg saknas. Var ligger ambitionsnivån?

2018 var Falun beträffande resurser till undervisning på 275:e plats av 290 kommuner. Vilka politiker tar matchen och vilka väljer att sitta på läktaren?

 

Jan-Erik Kyrö

Ordförande Lärarförbundet Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare