Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi tar medarbetares oro på stort allvar

Svar till signaturen 72 år men inte smittspridare.

Som arbetsgivare har PostNord ett strikt ansvar för medarbetarnas arbetsmiljö, och i den rollen måste vi också ta medarbetares oro på stort allvar. Personalens oro handlar till lika delar om att smittas och att själva smitta de boende, som de ofta möter. I Ludvika gjorde dessutom skyddsombudet bedömningen att det fanns en överhängande risk och stoppade arbetet, ett så kallat skyddsstopp. Ett sådant stopp måste vi som arbetsgivare ta på allvar.

LÄS OCKSÅ: Brevbäraren: "Jag har personligen inte känt någon oro över att gå in på Lingongården utan har helt enkelt bara följt postens beslut"

Det är också mitt ansvar att se till att alla postmottagare får sin post på rätt sätt, så långt det överhuvudtaget är möjligt. Ibland uppstår extraordinära situationer, och dem försöker vi alltid lösa på ett så bra sätt som möjligt för alla inblandade.

Katarina Sörman

Distributionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare