Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi måste minska antalet som tar sina liv i Sverige med medmänsklighet och omtanke

I måndags, den 10 september, var det internationella suicidpreventionsdagen instiftad av WHO. Med anledning av detta anordnade jag en ljusmanifestation i Falun vilket även gjordes på andra håll i landet.

Den internationella uppmaningen är att klockan 20.00 den 10 september varje år tända ett ljus i sitt fönster för de som begått självmord men även tända ett ljus för alla oss som kämpar med psykisk ohälsa eller har kämpat.

Jag hade stora svårigheter med att nå ut med information, på grund av valet, men jag vill tacka ALLA som gjorde kvällen till, i mina ögon, en fin tillställning.

TACK alla ni som delade information, TACK alla ni som tände ljus, TACK alla ni som stannade till och ville ha information om vad det var som pågick på torget. TACK!

Ungefär 30 personer tar sina liv varje vecka i Sverige, vi måste tillsammans hjälpas åt att sänka dessa siffror och med medmänsklighet och omtanke kommer man långt.

Den 10 september 2019 hoppas jag att fler tänder ljus klockan 20.00.

Magdalena Wänerstam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare