Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi kanske inte alls vill passera Mora – men måste

Svar till Sven Oskar Herbert Lind.

Genomfarten är väl i första hand till för människorna? Mora är en vidsträckt kommun som i många fall inte kan nås på andra sätt än med bil. Dåliga eller obefintliga bussförbindelser och för långt för att cykla. De som bor i centrala Mora kan kanske klara sig utan bil men många kan inte. Skattebetalande Morabor som bor utanför tätorten måste också kunna handla mat och spik, besöka läkare och frisör.

Dessutom, precis som du skriver, går det genomfartsleder genom Mora. Personer som av olika anledningar måste ta sig genom Mora för att åka norr- eller söderut. De kanske inte alls vill passera Mora men måste för det finns ingen annan lämplig väg. I brist på bättre kommunikationer är bilen kanske ett måste.

Jag är också emot att det vackra Mora förstörs på sina håll. Men som Mora är konstruerat och med dålig eller obefintlig kommunal trafik är det svårt att ändra beteendet. Men du kanske har en lösning?

Carina A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare