Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi har visst vidtagit åtgärder i Säter

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Svar på insändaren undertecknad av VK, gällande brister i rutiner för att minska smittspridning vid Säters förskolor:

Säters förskoleområde har sedan början av pandemin, i mars 2020, arbetat aktivt med att försöka minska smittspridningen.

Detta har gjorts genom att bland annat förtydliga och förstärka våra hygienrutiner så som noggrann handtvätt för både barn och pedagoger men även att handsprit funnits tillgängligt för pedagoger och vårdnadshavare.

Förskolorna har också sett över sina rutiner gällande att minska köbildningen vid exempelvis toaletter, matsituationer och i hallar.

Utöver detta har förskolorna förlagt så stor del av sin verksamhet som möjligt utomhus, detta gäller även vid hämtning och lämning av barn. För att underlätta för vårdnadshavare att kunna lämna/hämta sina barn utomhus har ringklockor köpts som används i de fall barnen är inomhus.

Personalen på förskolorna arbetar mycket aktivt och engagerat med att minska smittspridningen samtidigt som de erbjuder barnen en trygg, rolig och lärorik tid på förskolan.

Har man som vårdnadshavare synpunkter på vår verksamhet är man välkommen att höra av sig till rektor alternativt sektorchef.

Johan Sparring, rektor

Stefan Forsmark, sektorchef

Säters förskoleområde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare