Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi har fått frihet under ansvar

Är det något som coronapandemin har producerat så är det en mångfald av pånyttfödda förståsigpåare och självutnämnda pandemiexperter som utan att ha den minsta utbildning/kunskap i epidemiologi ändå plötsligt är specialister.

De som pratar högt att si och så ska Sverige göra eller inte göra och tror att alla länder är exakt likadana och enkelt går att jämföra med dödstal när det inte ens går att jämföra inom landet (för tänk om vi kunde knoppa av Stockholms abnorma dödstal eller enbart titta på Skånes siffror eller bara, som andra länder, redovisa de som avlidit på sjukhus).

De som tror sig veta hur man enkelt kan lösa alla mångfacetterade problem som hör ihop med en pandemi genom att bortse från detaljer och konsekvensanalyser.

Gnäll istället på alla de som inte följer rekommendationerna, allt från enskilda individer och restauranger till anställda och chefer inom äldreomsorgen som inte har haft klart för sig vilka hygienrutiner som gäller. Skyll inte på FHM och Tegnell eller brist på tester om du sprider smitta när du gick till arbetet eller var social medan du var sjuk, den skulden ligger enbart på dig och ingen annan.

Tvätta händerna, social distansering och håll dig hemma när du är sjuk så att just du förhindrar smittspridning. Vi har fått frihet under ansvar. Väx upp och ta det ansvaret.

Kerstin E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare