Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi gör vårt allra bästa för att det ska bli en smidig övergång

Svar till Föräldraföreningen Idkerbergets skola.

Min och majoritetens ambition har inte förändrats. Vi gör vårt allra bästa för att det ska bli en smidig övergång för era barn när de nu efter jullovet byter skola. Med det sagt så pågår planeringen och den sköts ytterst av skolchef enligt taget beslut i våras. Planeringen inleddes med att ni i september fick tillfälle att göra ett första besök vid de skolor som har möjlighet att ta emot era barn: Skräddarbackens skola, Tunets skola och Halvarsgårdarnas skola. Undervägs har det också visat sig att Gylle skola har möjlighet att ta emot elever.

Under oktober månad genomförde ni sedan era skolval. Det visade sig då att valda skolor är Skräddarbackens skola, Tunets skola och Gylle skola. Den 9 oktober hade jag och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden ett möte med tre av er i föräldraföreningen för att stämma av läget och informera om vad vi då visste samt svara på de frågor ni hade. Jag upplevde att vi hade ett bra och konstruktivt möte och vi hade också kontakt efter mötet då jag skickade er kompletterande information som svar på de frågor jag behövde kolla upp.

Efter att förslag om skolskjutsplanering skickades ut till er 2 december har starka reaktioner inkommit i fråga om långa restider och att det bara är en buss som kommer gå till skolorna. I samma brev ställdes även en fråga kring era behov av fritidshem.

Jag tycker att det är bra att ni reagerar och att vi får till oss era synpunkter. Jag har full förståelse för hur ni tänker. Förslag till beslut inför nämnden nästa vecka är att elever vilka har sin skolgång i Idkerbergets skola höstterminen 2019 får skolskjuts till vald skola, till det att de går ur årskurs 6, helt enligt vad jag lovade i våras. Planeringen kring skolskjutsarna fortsätter utifrån det förslag som har kommit från Dalatrafik, era reaktioner och att ni via brev i juni har blivit informerade om att det kommer gå en skolskjuts mot Skräddarbacken och en mot Tunet. Det gör jag också mitt yttersta för att lösa. Skolchef har idag (den 3 december) gjort en tilläggsbeställning på en ytterligare skolskjuts.

En annan kritik som nått mig är att era barn inte har fått göra besök vid era nya skolor för att träffa sina klasskamrater. Detta var också något jag lovade er i våras för att få till en smidig övergång. Enligt information som jag fått idag 3 december så har Gylle-eleverna genomfört besök, Tunet-eleverna besöker sin skola (den 9 december) och att datum för besök är på gång för Skräddarbackseleverna.

Jag förstår att ni vill att saker och ting ska gå fortare. Jag önskar detsamma men vi behöver ha tålamod med att planeringsprocesserna tar tid och att olika beslut kommer i konsekvensordning efter varandra.

Kontakta gärna mig eller skolchef. Min erfarenhet är att vi löser problem snabbare genom att prata med varandra så ring oss gärna så fort ni har frågor.

Monica Lundin (L)

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare