Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi gör en strategisk satsning

Så här tänker vi majoritetspartier kring förskolan i Orsa.

Idag finns det vid Digerbergets skola tre förskolor. Dels Trimsarvet med två avdelningar, dels Lindan 1 och Lindan 2 med en mindre avdelning i var sin före detta lärarvilla. Dessa villor är slitna och i behov av mycket stort underhåll och inte heller ändamålsenliga då verksamheten bedrivs i tre plan. Förskolorna vid Digerberget är högt uppskattade och samlar barn inte bara från närområdet, utan också från Berget och byarna runt omkring.

Vi vill ersätta de gamla lärarvillorna med en ny förskola med två avdelningar och därmed bibehålla antalet förskoleplatser vid Digerbergets skola. Läget är lämpligt genom att många lämnar barn på väg till jobbet i grannkommunerna. Läget i södra Orsa är också strategiskt ur utvecklingssynpunkt för kommunen då närheten till Moras arbetsmarknad gör området attraktivt för inflyttning. Tomter håller på att tas fram, en kommande generationsväxling i befintliga hus öppnar upp för inflyttning av barnfamiljer och miljön i området är attraktiv. Vi gör en strategisk landsbygdsatsning med potential till ökad befolkning.

Den tillfälliga förskolan Parkens lokaler i Lillåhem menar vi kommer att behövas inom äldreomsorgen. Prognosen talar sitt tydliga språk. Andel äldre ökar kraftigt de kommande åren. Även om det sker succesivt så tror vi att hela Lillåhem kommer att behövas för trygghetsboende.

Susann Lindblad (C)

Ordförande i utskottet för lärande

Mikael Thalin (C)

Ordförande i kommunstyrelsen

Bengt-Åke Svahn (KD)

Ledamot kommunstyrelsen

Joep Meens (MP)

Ledamot i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare