Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi borde anpassa oss till det integritetsbegrepp som tycks råda inom resten av EU

Som pensionär med Dalatrafiks seniorkort åker jag ofta kollektivt inom Dalarna, men även inom Sverige och Europa. Den senaste helgen har jag väntat vid ett totalt demolerat vindskydd i Säter, och undvikit den krossade hissen i Ludvika resecentrum.

Föregående år, på linje tre, bröt jag ett slagsmål mellan barn, och gick emellan en förare och en snorvalp, som vräkte oförskämdheter över honom.

Lastbilsattacken på Drottninggatan ser ut att klaras upp med hjälp av kamerorna i T-banan. Ändå fortsätter både länsstyrelsens och Datainspektionens jurister att hävda, att det är integritetskränkande att filma personer som rör sig i offentlig miljö.

I Sverige utfrågas vi om personnummer titt som tätt. Spridningen av dessa, ger goda möjligheter för bedragare att plundra oss. Utomlands har jag aldrig behövt uppge personnummer, men däremot ofta blivit filmad.

Hur vore det om vi anpassade oss till det integritetsbegrepp som tycks vara vanligt inom resten av EU?

Per Sillén, Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare