Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi är många som vill se ett mänskligare EU – låt oss gå till valurnorna!

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

Gör din röst hörd i EU-valet och låt oss göra oss av med den blåbruna sörjan i Bryssel. Jag är övertygad om att vi är många runt om i Europa som vill se ett annat och mänskligare EU, ett EU för alla, inte bara för storföretagare, kapitalisterna, skattesmitarna och rasisterna. Vi vill ha ett Europa där vi kan stoppa klimatkrisen och sätta människor och klimat före storföretagens vinstintresse. Olof Palme sa redan på sin tid att EU är ett blått tjafs. Hur rätt hade han inte!

Hur kommer det sig att de blå kan fortsätta som de gör, trots att så många människor, både här i Sverige och i övriga Europa är trötta på en högerpolitik som som slår sönder samhället, är trötta på att det inte görs mer för att stoppa klimatkrisen? Jag tror att det stavas uppgivenhet. ”Det spelar ingen roll om jag röstar eller inte”, säger man, ”det gör ändå ingen skillnad”. Ingenting kan vara mer fel, det gör all skillnad!

Se vad arbetarna lyckades uppnå när de gick samman och organiserade sig! Se vad Greta Thunberg har åstadkommit! Sådant sprider sig som ringar på vattnet.

Inom högern är de glada över att vi inte förstår eller bryr oss om att vi får betala dyrt för varje krona vi får mer i plånboken efter alla skattesänkningar. Dessa pengar måste tas någonstans ifrån.

Låt oss gå till valurnorna den 26 maj, eller förtidsrösta!

Låt oss visa att klimatets och våra barns och kommande generationers framtid är viktigare än storföretagens kortsiktiga vinstintresse! Tillsammans ska vi få EU att skaka i dess grundvalar!

Monica Mellberg, Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare