Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Verkstaden lärde mig massor - lägg inte ner Faluns stolthet!

Faluns stolthet – för att inte säga Sveriges stolthet Falu konstgrafiska verkstad hotas av nedläggning men får inte läggas ned!

Falun blev grafikens huvudstad i Sverige på 1970-talet med internationellt utbyte. Riv inte en sådan tradition! Jag lockades själv till verkstaden i sällskap av många välkända grafiker och konstnärer. De välkomnade mig och andra nykomlingar, även om vi var amatörer och inte alls utbildade på konsthögskolor. Vi tog naturligtvis hänsyn till dessa professionella konstnärer och fick i gengäld lära oss massor.

Som nypensionerad gymnasielärare börjar nu ett nytt liv för mig efter de yrkesverksamma åren. Till min lycka fick jag köpa en tryckpress från Gamla bergets galleri och allt det jag lärde mig på Falu konstgrafiska verkstad kommer återigen till användning. Jag och min man arbetar nu sida vid sida i källaren i vårt hus och anordnar till och med ett galleri!

Jag saknar den vänliga stämningen på Falu konstgrafiska verkstad, man var alltid välkommen dit. Lägg inte ner en tradition och institution som verkstaden – bygg upp! Det är min bön. Jag hoppas att någon kan dra igång en rörelse för att förverkliga detta och rädda Falu konstgrafiska verkstad från nedläggning.

Gunilla Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare