Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem sköter informationstavlorna i Orsa kommun?

Som nyinflyttad Orsabo har jag lagt märke till och förvånats över kommunens stora informationstavlor som står vid infarterna till Orsa. En av tavlorna står vid parkeringen nedanför Hembygdsgården. Den andra tavlan står strax norr om E45-rondellen.

Under det sista året har tavlorna gapat tomma på innehåll under rubriken Händer i Orsa. Det var tomt på annonsering till och med när den fantastiska kammarmusikfestivalen Vinterfest pågick. Detta trots att kommunen är medarrangör för evenemanget.

Framåt sommaren var det marknad i Orsa, men utan anslag på tavlan. Och inte heller inför det fina midsommarfirandet på Hembygdsgården.

Orsa är känt för sitt kultur- och musikliv och det är ett rykte som Orsa borde vårda. Information på webben räcker inte för allt och alla. Information på webben fungerar bättre om den kombineras med tryckt information och utomhusannonsering.

Nu ger informationstavlorna ett intryck av övergivenhet till Orsas besökare. Som nybliven Orsabo vill jag ge följande medborgarförslag till kommunen: Rusta upp informationstavlorna och låt dem visa vad som är på gång i Orsa och kanske lite mer om vad Orsa har att erbjuda. Lägg gärna till lite tjusiga foton. Bifoga en webbadress om var man kan läsa vidare.

Åsa Arvidsson

Kantor i Orsa församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare