Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem håller ordning på vaccinationerna i Dalarna?

För några veckor sedan var jag på en av vårdcentralerna i Dalarna och fick min första spruta mot covid-19.

Det blev Astra. Välordnat och bra.

Tänkte när jag gick därifrån, skönt då får jag nästa dos strax före midsommar. Hade ju hört av ett flertal bekanta i Stockholmsområdet, alla som jag 70+, att de skulle få andra sprutan Astra efter 9 veckor.

Döm om min förvåning då det damp ner ett brev från regionen med en tid i mitten av juli! Det är tolv veckor.

Några genetiska skillnader av betydenhet lär inte finnas mellan dalfolk och stockholmare då de den åldersgruppen är klart överrepresenterade av folk från Dalarna, Västmanland och Värmland.

Dessutom stod Sveriges vaccinsamordnare Bergström och talade om att +65 snart är färdigvaccinerade (i samband med att biståndsministern utlovade att skänka bort 1 miljon Astra doser, vilket i sig är lovvärt).

Det väcker dock undringar om hur det står till i Dalarna? Är det någon i regionen som håller ordning på vaccinationerna? Kan vederbörande träda fram och ge en vettig förklaring till senfärdigheten?

Vore det inte bra kunna lägga Astra till handlingarna så snart som möjligt. Lättare logistik med en sort mindre.

Stucken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare