Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vasaloppsansvariga måste tänka om

Den nedgång i spridningen av covid-19-viruset, som har indikerats under de senaste veckorna, har nu stannat av och på sina håll även börjat öka igen. FHM befarar att de kommande sportlovsveckorna kommer att förvärra situationen ytterligare. I det läget är det obegripligt att de ansvariga i Mora väljer att dra igång Vasaloppet. Även om en del justeringar angående personer i spåren osv gjorts, är risken för smittspridning mycket stor.

Loppen innebär ju en stor ökning av turismen i Mora och närliggande orter. Det ger upphov till trängsel i både affärer, fritidsanläggningar och på olika boenden som tex vandrarhem. Är pengar verkligen viktigare än människors liv? Vasaloppet, som från början sågs som något av ett folkligt idrottsevenemang och en historisk minnesmarkör har urartar till ett penningstyrt och miljöfarligt spektakel. Även i Dalafjällen pågår, trots accelererande smitta, verksamheten för fullt. Det är sorgligt att se hur vinstintresse och girighet tillåts styra, att ingen vågar sätta stopp för kapitalets makt. Nej, jag uppmanar alla som har ansvar för Vasaloppet och andra onödiga massaktiviteter att ta sitt förnuft till fånga och lägga ner.

Ingela Smedborn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare