Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varmvattenbassängen i Säter

Kommundirektören Marita Skog i Säter har fått i uppdrag att utreda frågan om kommunen ska bygga en egen varmvattenbassäng istället för att hyra av SBB, som tydligen tror att Stockholmshyror även ska gälla i Säter.

Mitt förslag är att kommundirektören tar fram de förslag som arbetades fram när Eva Kungsmark var kommunalråd. Nämnda förslag, var att bygga ut Skönvikshallen mot nuvarande pakeringsplatsen med rätt stora ytor samt en helt ny byggnad på andra sidan Jönshyttevägen.

Nämnda utredning och ritningar visade att tänkta lokaler kunde användas till allehanda idrottsliga verksamheter. En del av dessa ritningar kanske går att nyttja även idag. Tyvärr kommer jag inte ihåg om det fanns med någon varmvattenbassäng där. Troligtvis inte för då gick det att förhandla med dåvarande fastighetägare om hyran för den befintliga.

Alternativet kan också vara att kommunen går in och förhandla med SBB om köp av den fastighet, som ligger på vänster sida av Jönshyttevägen ner mot sjön, där vårdcentralen, folktandvården och andra enheter finns. Där ligger också nuvarande varmvattenbassäng. I nämnda byggnadskropp finns också outhyrda lokaler som kommunen kan nyttja eller hyra ut. Det finns företag som kan tänka sig att hyra, men inte enligt Stockholmshyror.

Lars Gabrielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare