Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Världens bästa äldreomsorg att lägga ned Gruvrisgården?

Världens bästa äldreomsorg ska erbjudas våra gamla i Sverige. Ett politiskt mål som många är överens om. Är det ett ärligt mål eller ett skamset förlåt efter att Ivo konstaterat att de gamla fick betala det högsta priset för en undermålig coronahantering?

Om detta mål är förankrat i våra politikers hjärtan kommer att bli tydligt i samband med utredningen i Falun avseende äldreboendet Gruvrisgårdens framtid. Är motivet att erbjuda världens bästa äldreomsorg och innebär förändringen för de boende ett steg närmare det målet?

I brev till berörda den 11/2 från omvårdnadsnämndens ordförande Camilla A Sparring och förvaltningschef Kristina K-Bergenstråle framgår ingenting om vad som är orsaken till att undersöka om boendet ska avvecklas. Av tjänsteskrivelsen, som ligger till grund för nämndens beslut att utreda flytt av verksamhet, framgår att det är ekonomiska orsaker till detta och att dessa bedöms som mycket goda.

Man tillägger också att ”Preliminärt så bedöms såväl de kvalitativa som verksamhetsmässiga fördelarna vara övervägande positiva.” Vad detta innebär framgår inte.

Inte heller med ett ord berörs det faktum att de som är hyresgäster på Gruvrisgården har egna hyreskontrakt med Kopparstaden.

Jag efterlyser svar på tre frågor:

1. Vilka är de kvalitativa fördelarna som bedöms som mycket goda?

2. Hur resonerar omvårdnadsförvaltningen relaterat till att de boende har egna kontrakt med Kopparstaden?

3. Görs denna förändring för de boende på Gruvrisgården i syfte att nå målet världens bästa äldreomsorg?

Nej till ålderism

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare