Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varken alliansen eller SD vill skriva på ett förbud mot kärnvapen

Annons

Vi uppmanar alla politiskt engagerade att ta ställning för en kärnvapenfri värld genom att kräva att Sverige ska skriva på FN:s konvention för ett kärnvapenförbud.

Vi kommer inte att få gynnsammare tillfällen att genomdriva ett kärnvapenförbud och skapa en kärnvapenfri värld. 

Gör din röst hörd, oberoende av parti, för ett kärnvapenförbud! Nästan nio av tio svenskar vill att Sverige ska skriva på ett kärnvapenförbud.

Men det är flera partier som går ut med att de inte vill skriva på FN:s konvention för ett kärnvapenförbud, men är det representativt för vad partimedlemmarna har för åsikt i frågan?

De partier som inte vill skriva på FN:s konvention för ett kärnvapenförbud är Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Moderaterna och Sverigedemokraterna.

De partier som tänker skriva på kärnvapenförbudet är Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Socialdemokraterna har ännu inte tagit ställning i frågan, utan har tillsatt en utredning som ska vara klar i oktober.

Hans Blix, tidigare utrikesminister för folkpartiet (Liberalerna) anser att Sverige bör skriva på FN:s konvention för ett kärnvapenförbud. Men Liberalerna som parti vill inte skriva under kärnvapenförbudet.

Uppenbart finns det olika åsikter i samma läger. Pierre Schori, tidigare FN ambassadör och S-politiker anser att ” vi bäddar för ett kollektivt självmord om vi överlämnar ansvaret för att arbeta för en kärnvapenfrivärld åt Trump, Kim, Putin, Netanyahu och de fem andra kärnvapeninnehavarna”.

Över 3000 forskare stöder FN:s konvention för ett kärnvapenförbud! Max Tegmark professor i fysik och arbetar med Artificiell Intelligens på MIT är en av dem som varit med och arbetat för forskaruppropet. Vi behöver gå samman för att åstadkomma en kärnvapenfri värld! Gör din röst hörd!  

Lena Hansson och Karin Alexanderson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare