Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför vilseleda allmänheten om Ripfjället?

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

REPLIK: Det är uppseendeväckande att Esther Koster väljer att blunda för fakta och vilseleda allmänheten i sin insändare den 24/11 angående vindkraft på Ripfjället.

Esther Koster vet att den enda anledningen till att det första arrendeavtalet inte diariefördes berodde på en ren miss hos kommunen hänförlig till den mänskliga faktorn. Både berörda representanter på kommunen och WPD har hela tiden varit öppna med att avtalet tecknats och redovisat detta både på samråd och i samtal med privatpersoner och media.

Det finns ingenting att dölja, därför ligger också det nya avtalet ute på kommunens hemsida, öppet för alla att ta del av.

Esther Koster vet också att det är verksamhetsutövaren, det vill säga inte kommunen, som står för nedmonteringskostanden. Och att WPD valt att avsätta en mycket väl tilltagen ekonomisk säkerhet som kommer finnas på plats före byggstart.

Slutligen kommer inte tillstånd ges om miljön riskerar att bli förstörd. För detta görs en gedigen prövning av våra domstolar. Det kan medborgarna i Malung-Sälens kommun känna sig trygga med.

Maria Röske, vd WPD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare