Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför straffa oss som åker kollektivt?

Jobbar kollektivtrafiknämnden mot att vi ska åka kollektivt eller vad håller de på med?

Jag med många andra pendlar mellan Tällberg och Borlänge dagligen med tåget som går från Mora 6.25 och är framme i Borlänge 7.45, det vill säga ett tåg där det i princip bara är pendlare och skolungdomar. Det finns dessutom ingen bussförbindelse som passar.

Att det råkar vara ett SJ-tåg är inget vi pendlare kan hjälpa. Att därför straffbelägga den sträckan med 500 kronor extra varje månad är helt horribelt. Hur tänker de då? Vi pendlare kommer, bara för att det råkar vara ett SJ-tåg, få lov att betala 6000 kronor mer per år på skattade pengar för att kunna ta oss till jobbet, där tillkommer månadskostnaden för periodkortet på 1575 kronor.

Är det rimligt att det ska vara billigare att gå ihop och samåka istället, eller att vi ska tvingas flytta?

500 kronor extra varje månad är mycket pengar, som många inte har råd med, pengar som kan gå till att göra saker med våra barn eller att ens ha råd med mat. Hur tänker våra landsbygdspolitiker när de inte verkar reagera över det här? Vill inte politikerna att vi ska kunna bo kvar på landsbygden?

De pratar om att samhällena ska växa, men hur ska vi kunna locka människor att flytta hit om det inte finns en fungerande kollektivtrafik? Hur kommer arbetsgivarna i exempelvis Borlänge att reagera när inte deras personal har råd eller möjlighet att ta sig till sina jobb?

Varför straffa oss som åker kollektivt, som faktiskt hellre sätter oss på tåget än tar bilen?

Tänk om och gör rätt!

Katta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare