Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför är det så?

Annons

Akuten på Falu lasarett – är det en tortyravdelning? Är man så sjuk att man blir skjutsad med ambulans till akuten är det väl något allvarligt. Det är en självklar sak för alla människor, men tydligen inte för regionledningen. Jag har varit handikappad i 27 år så jag vet vad jag talar om.

Jag har vid ett flertal tillfällen åkt med ambulans in till akuten för att inkommen få ligga på en hård och obekväm brits i flera timmar utan undersökning. Vad är meningen med det?

Varje människa med lite sunt förnuft begriper att man kan inte ha ett utryckningsfordon att köra folk till akuten för att låta dem ligga där och vänta på en läkare i många timmar. Det här är ingen engångshändelse.

Att jag personligen är nollprioriterad på grund av min ålder (74 år) och mitt handikapp, det kan jag förstå, men varför måste jag ligga och plågas timme in och timme ut? Det här är ju ett problem som måste åtgärdas snarast, så här kan vi ju inte ha det.

Nygge

Svar direkt: Jag beklagar hur Du känner och hur du har upplevt din vistelse på akutmottagningen i Falun. Vi kommenterar inte enskilda patientärenden i media, men jag vill ändå bemöta din frågeställning.

På akuten är det ansvarig läkare som prioriterar efter en medicinsk bedömning. Längre väntetider kan tyvärr uppkomma om det kommer in många patienter, vissa patienter kan vara i behov av akutvård först.

Vi arbetar kontinuerligt med patientsäkerhet samtidigt som vi arbetar med att förbättra arbetssätt för att minska väntetider på akuten. Omvårdnad är av stor betydelse och vi försöker göra det så bekvämt som möjligt för varje enskild patient under vårdtiden.

Carina Oskarsson

Verksamhetschef akutkliniken Falun, Region Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare